INFINIUS

Upotreba interneta u tvrtkama dosegla 95%

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku za 2009. godinu 95% tvrtki ima pristup internetu a 98% upotrebljava računala u poslovanju – prilično nedvojbeno da bilo koja tvrtka s kojom poslujete ima pristup podacima preko interneta pa tako i do vaših web stranica.

Isto tako, sve veći broj tvrtki koristi internet za kupovinu i prodaju preko interneta kao i financijske transakcije – sve ovo upućuje da je važnost posjedovanja vlastitih stranica važnije nego ikad; osim što će pridonijeti popularnosti poduzeća na internetu dodati će i mogućnost direktnog poslovanja s tvrtkom.

Sve više potencijalnih klijenata poduzeća o samom poduzeću prosuđuje i po samim internet stranicama te je stoga nedopustivo imati zastarjele sadržaje, nepotpune podatke ili, kao što to kod nekih poduzeća zna biti slučaj – praznu ili “u izradi” stranicu koja tako stoji godinama.

Vidljivost na internetu naravno nije samo postojanje stranice, dobro ciljani SEO – optimizacija za pretraživače će pridonijeti popularnosti određenog proizvoda ili usluge dok je sve veći i segment internet reklamiranja; od jednostavnih preporuka na različitim forumima i blogovima do direktnog oglašavanja na popularnim društvenim mrežama (facebook, twitter) ili unutar pretraživača kao što je naprimjer Google AdWords program.




Tagovi: