INFINIUS

Živjeti online – podsjetnici

Tag cloud of research interests and hobbies
Creative Commons Licensecredit: hanspoldoja

Bilo da zapisujete svoje svakodnevne “za napraviti/za kupiti/..” podsjetnike na papiriće, u bilježnicu, na mobilni telefon ili online listu u jednom se sigurno slažete – svi mi zaboravljamo. Uz one velike brige koje imamo često nam male, svakodnevne obaveze, jednostavno skliznu s uma i sjetimo ih se tek kad je kasno. Uz ovih nekoliko online servisa za podsjetnike to će vam se sigurno manje događati:

Remember the milk

Servis simpatičnog naziva (doslovno prevedeno – “sjeti se mlijeka”) koji će vas iznenaditi svojim mogućnostima – ako ste podsjetnike do sad zamišljali kao one žute papiriće s dva-tri reda kratica, ovaj servis će vam izgledati kao planer na steroidima. Ponavljajući termini, grupiranje, prioriteti, geolociranje zadataka (kako bi optimizirali svoj put rješavanja tj. kroz čim kraće vrijeme i manji put obavili što ste naumili), procjene trajanja izvršavanja – sve je to ovdje. Naravno, servis možete upotrebljavati i u najjednostavnijoj formi – kao listu s par podsjetnika, a kasnije se po potrebi koristiti i naprednim mogućnostima. Povezanost s ostalim servisima kako sigurno ne bi zaboravili nešto sa svog popisa podsjetnika je gotovo savršena (mali nedostatak zbog SMS-a u Hrvatskoj) – e-mail, IM (Skype, MSN, GoogleTalk, Yahoo, ICQ…), SMS poruke (za Hrvatsku još uvijek nije dostupno ) te možete dobiti dnevni podsjetnik svih zadataka za taj dan i/ili pak zasebno za svaki zadatak prema njegovom postavljenom vremenu.

Toodledo

Toodledo je nešto jednostavniji servis sa osnovnim funkcionalnostima “to-do” liste u svojoj besplatnoj verziji te će bez problema poslužiti manje zahtjevnima što se tiče podsjetnika. Više orjentiran na direktnu upotrebu ove web aplikacije (podsjetnike je moguće slati samo putem automatiziranih e-mailova, poruka prema IM servisima ili SMS-a nema), servis ima vrlo zanimljiv dodatak koji će pomoći ako vam se svejedno sviđa svoju listu obaveza voditi na papiru – mogućnost generiranja liste za ispis na pisač s vrlo simpatičnim formatiranjem (oblik male knjižice koja će stati u svaki džep). Napredne funkcije (dodavanje datoteka, statistike) su nedostupne za besplatne korisničke račune.

Google zadaci

Ukoliko koristite google mail, ovaj servis već imate na svojoj gmail stranici, uz kontakte i poruke, a integriran je i s Google kalendarom. Osnovne funkcionalnosti postavljanja podsjetnika su tu, bez previše dodatnih opcija (naziv i kratki opis po potrebi te datum određene obaveze koji će biti prikazan i u Google kalendaru), što će za neke biti i prednost. U kombinaciji s Google mailom, kalendarom i iGoogle početnom stranicom lista zadataka će biti čisto dovoljan osnovni podsjetnik za zaboravljive, a za one koji vole više kontrole ipak preporučujemo upotrebu jednog od gornja dva servisa.
Tagovi: , ,