INFINIUS

WordPress 3.0 na hrvatskom

Minneapolis St. Paul WordPress User Group #1
[Creative Commons Licensephoto credit: Mykl Roventine: Out & About]

WordPress 3.0 je izašao prije nekoliko sati  te ga je moguće učitati s linka http://wordpress.org/download/ ili putem automatske nadogradnje već postojeće instalacije. Budući da je instalacija isključivo na engleskom u ovom trenutku, potrebne .mo i .po datoteke na hrvatskom se nalaze u donjem dijelu članka spremne za preuzimanje.

Od novosti koje nudi verzija 3.0 svakako moramo izdvojiti rad s više blogova odjednom (multi-site funkcionalnost) te dodatne funkcije unutar teme koje sad omogućavaju mijenjanje pozadinskih slika cijelog ekrana ali i samog zaglavlja. Uz to, ne treba zaboraviti ni na 1217 popravaka i novih funkcionalnosti prema prethodnoj verziji.  Ukupan broj preuzimanja nove verzije možete provjeriti ovdje.

Datoteke prijevoda WordPress 3.0 na hrvatski:

  • hr_HR.mo WP3.0 ZIP datoteka (samo ovo vam treba za WordPress na hrvatskom – postavite ZIP datoteku u korjenski direktorij instalacije i otpakirajte je tamo, u wp-config.php postaviti “define (‘WPLANG’, ‘hr_HR’);”)

.po datoteka (ovo vam ne treba direktno za instalaciju WordPress-a, to je izvorni kod prijevoda za one koji ga žele mijenjati po potrebi):
Tagovi: , , ,