INFINIUS

Rapportive i gmail – saznajte sve o sugovorniku

45/365 Strange Conditions
[Creative Commons Licensephoto credit: Svenstorm]

Jeste li se kad zatekli da gledate pristiglu elektronsku poštu, vidite pošiljateljevu adresu i ne možete ga nikako smjestiti – znate li uopće tu osobu? Rapportive, gmailov plugin, rješava ovaj problem – umjesto reklama će vam biti dostupni podaci vezani uz e-mail adresu, čak i ako se s adresom prvi puta susrećete.

Gmail je vrlo dobar alat za komunikaciju putem e-maila – dostupan svugdje, nije potrebna instalacija, a upravljanje spamom je besprijekorno. No, za razliku od društvenih mreža, uz komunikaciju s nekom osobom se ne vežu slika i profil po kojem bi ta osoba bila prepoznatljiva, prisiljeni ste osloniti se na pamćenje ili voditi vlastitu evidenciju. Uz pomoć Rapportive-a ovo više nije slučaj – uz svaki e-mail će vam, uz podatke i sliku osobe (koja se veže uz e-mail adresu na društvenim mrežama) ispisati par posljednjih tweet-ova te poveznice na profile na društvenim mrežama ukoliko postoje.

Rapportive trenutno pregledava baze profila Twittera, Linkedina, Facebooka i Flickra kako bi mogao povezati osobu s e-mail adresom, a moguće je uz svaki profil dopisati vlastitu napomenu ukoliko je potrebno. Na ovaj način gmail dobiva vrijedan CRM alat, a što je najbolje – zauzme mjesto koje je unutar gmaila inače rezervirano kao reklamni prostor (desna bočna traka kod pregleda e-maila).




Tagovi: , , ,