INFINIUS

Kinect 360 za XBox na PC računalu

Super Mario.
[Creative Commons Licensephoto credit: Noodle93]
Nije prošlo mnogo vremena otkad smo objavili vijest da je Microsoft pustio u prodaju Kinect 360 za XBox koji ujedno predstavlja revolucionarni način igranja igrica. Igre igrate bez ikakvih dodatnih upravljačkih jedinica neopterećeni kablovima, baterijama ili traženjem istih. Igrama upravljate vašim tijelom, od kretanja, skakanja do pokreta ruku i nogu.

Ono što je zanimljivo je da Kinect motion kontroler za XBox 360 upogonjen na PC računalu te radi. Naravno, ovo se ne radi o službenim podršci ni softverskim rješenjima već ona dolaze od takozvanih entuzijasta i zaljubljenike u nove tehnologije. Prvi od takvih projekata je igranje igre Super Mario Bros na PCu upravljanjem vlastitim tijelom pritom koristeći Kinect 360 kao ulaznu jedinicu.
Naravno da je igranje ove igre otežano na ovaj način, ali je dakako nešto novo, zabavno, a ujedno i dokaz da je izvedivo. Ovime se samo može očekivati da u skoro vrijeme možemo oečkivati sve veću neslužbenu podršku ne samo za igranje igara već i općenito upravljanja računalom na ovaj način.
Tagovi: ,