INFINIUS

Izašao Drupal 7!

Dries opens Drupalcon París 2009
[Creative Commons Licensephoto credit: Pedro Lozano]

Za sve ljubitelje Drupal CMS-a – vrpca za početak preuzimanja finalne verzije Drupala 7 je presječena! Nakon popriličnog kašnjenja je Drupal 7 konačno spreman za upotrebu u produkciji uz dugo čekana poboljšanja i novosti koja se do sad moglo isprobati jedino u beta verziji.

Da podsjetimo, glavna smjernica za razvoj Drupala 7 (uz uobičajena poboljšanja sustava) je bila olakšavanje upravljanja što je uglavnom bila najveća zamjerka što se tiče rada. Neke userfriendly značajke smo nažalost morali čekati do ove verzije – poput mogućnosti dodavanja slika u sadržaj bez dodatnih pluginova te automatiziranja ažuriranja.

Ovo znači da će i početnicima biti puno lakše usvojiti ovaj CMS bez obzira na prethodno znanje, a i iskusniji korisnici mogu odahnuti – administracija je punno lakša zahvaljujući novom admin sučelju. Od drugih novosti se najviše ističu uključivanje najpopularnijih pluginova u početnu instalaciju te veća podrška za baze podataka.

Naravno, ima i drugih novosti – već smo ih detaljnije opisali prilikom pregleda Drupal 7 beta verzije – a ako želite odmah isprobati što je novo, posjetite Drupal 7 stranice.
Tagovi: