INFINIUS

iPhone za curice, Andorid za štrebere, Blackberry za starije poslovnjake?

Thinning Down
[Creative Commons Licensephoto credit: jurvetson]

Nemojte se odmah zabrinuti ili možda čak i uvrijeditizbog naslova i ukoliko posjedujete neki od nabrojenih telefona. Ovo je samo komični prikaz kako pametni telefoni utječu na naša ponašanja, naš status u društvu te kako nas vidi okolina koja posjeduje mobilni telefon “konkurentskog” proizvođača.
Pametni telefoni postali su i više od telefona. Osim tipkanja poruka i poziva, oni nas predstavljaju u društvu. Dio su našeg životnog stila i sa njima na neki način stvaramo svoju sliku u javnosti. Dakle, mogli bi staru izreku malo osuvremenjeti i reći: “Odijelo i pametni telefon čini čovjeka”.

Kako na svijetu postoji uvijek crno i bijelo, tako postoji uvijek i za i protiv. Na sličan način stvorio se i neki jaz između pametnih telefona od kojih su trenutno top tri na listi ozbiljnih konkurenata.

Pa redom, Blackberry korisnici smatraju i vide iPhone korisnike kao male curice, dok sa druge strane iPhone korisnici smatraju BlackBerry korisnike kao poslovne ljude u godinama. Prosječni Android korisnik sebe smatra genijalcem i računalnim ekspertom, dok ih iPhone korisnici smatraju šmokljanima i računalnim štreberima, a BlackBerry korisnici kao dječake, dostavljača pizza.

Vjerujemo da svatko ima svoju imaginarnu sliku sebe i svatko sebe vidi u najboljem svijetlu, no dozvolite nam da se našalimo i komentiramo ovaj zaista komičan uradak koji su izradili C-Section Comics. Možda u nekoj od uloga prepoznate nekog svog prijatelja, a možda čak i sebe.

iPhone, Android, Blackberry korisnici

iPhone, Android, Blackberry korisnici
Tagovi: , ,