INFINIUS

Google+ stranice

Google Plus

Imate li Facebook stranicu? Ako je odgovor da – možete li to isto potvrditi i za Google+ stranicu? Dugo najavljivani dodatak za najbrže rastuću društvenu mrežu je napokon stigao te je time i poslovni segment vezan uz internet marketing spreman uključiti se u Google-ovu novotariju nazvanu Google+.

Imate već svoju web stranicu i/ili Facebook stranicu, zašto bi vam trebalo još i ovo? Čak i ako se zanemari veliki rast broja korisnika koji počinje koristiti Google+ društvenu mreži, dovoljno je sjetiti se osnovnog Googleovog servisa – pretraživanja. Dominacija Googleovog pretraživača (oko 85% na svjetskoj razini što se tiče upotrebe pretraživača) i način na koji ga korisnici upotrebljavaju u velikoj mjeri utječe na broj posjetitelja stranica – uspješno pozicioniranje na rezultatima unutar Google pretraživanja za određeni termin gotovo da isključivo određuje popularnost stranice pa tako i utjecaja na internetu. Budući da su ovi rezultati, uz ostalo, ovisni i o aktivnosti i popularnosti na društvenim mrežama – povezanost unutar svih Google servisa daje za naslutiti koliki dodatni utjecaj na rezultate pretraživanja ima postojanje i popularnost određene stranice unutar Google+ mreže.

Iako je postavljen relativno brzo nakon početnog uvođenja Google+ servisa, zbog već podužeg postojanja sličnih mogućnosti na Facebooku i Twitteru se Googleu dosta zamjeralo što su tvrtke bile na neki način zapostavljene za prikaz svojih aktivnosti na ovoj društvenoj mreži, no sada je i to ispravljeno. Za razliku od Facebooka koji za sad još prešutno tolerira slično korištenje, Google je od početka zabranjivao upotrebu osobnih profila u te svrhe te redovno brisao profile tvrtki koje su se pokušale promovirati na ovaj način te im nije preostalo ništa drugo nego da pričekaju da mogućnost postavljanja Google+ stranice postane dostupna.

Kako bi kreirali stranicu na Google+ servisu, potreban vam je Google korisnički račun (preko Google Maila ili napravljen direktno) te kojih pola sata vremena da upišete osnovne podatke o stranici. Naravno, samo ovo vam ne garantira nikakvu dodatnu prednost na rezultate pretraživanja te općenito na popularnost na internetu, no dobar je početak za izgrađivanje online zajednice oko korisnika koji će pratiti vašu djelatnost.

Za uspjeh u kreiranju kvalitetne zajednice koja će se sastojati od vaših trenutnih, ali i budućih klijenata i simpatizera potrebno je puno više posla, a recept je isti kao i kod drugih društvenih mreža – konstantno nadopunjavanje kvalitetnim sadržajima i prisutnost određene doze osobnosti kako stranica ne bi izgledala kao djelo robota koji samo šalje svoje reklamne poruke na internet…

Zanima vas kako ustvari izgleda Google+ stranica? Posjetite našu te provjerite – Infinius Google plus stranica je prisutna već neko vrijeme :)

 

 

 
Tagovi: , ,