INFINIUS

Google Local Business Hrvatska – radi!

google was here?
Creative Commons Licensecredit: gigaman

S velikim zadovoljstvom možemo konstatirati da Google Local Business za Hrvatsku od jučer – radi! Podsjetimo se, prije nekog vremena smo pisali o maloj zapuštenosti ovog dijela google-ovih aplikacija u Hrvatskoj i teškom načinu upisa tvrtki na google maps ali nas je jučer google ugodno iznenadio i pustio u rad samostalnu prijavu lokalne poslovne ponude na google mape.

Da napravimo pregled što nam se nudi ovom google aplikacijom:

  1. Prioritetnu poziciju vaše tvrtke prema lokalnom pretraživanju u google-u (npr. “grijanje čakovec” će vam uz uobičajeni pregled stranica vezanih uz grijanje kao prvo ponuditi one upisane u Google Local Business i to uz prikaz na google mapi)
  2. Lagani prikaz lokacije sjedišta preko google mapa i mogućnost direktnih uputa za vožnju do sjedišta (posjetitelj sam upisuje svoju lokaciju)
  3. Mogućnost upisa kratkog opisa tvrtke te osnovnih podataka (područje rada, telefonski brojevi, web stranice, e-mail)
  4. Ukoliko to žele, posjetitelji mogu i osobno postaviti ocjenu određene tvrtke
  5. Dodavanje “kupona” s popustima kojima ćete nagraditi sve koji su preko ovog načina stigli do vas

Kako to u stvarnosti izgleda možete pogledati na ovom linku (da, priloženi kupon vrijedi).

Postupak upisa za svoju tvrtku je lagan, potrebno je upisati par osnovnih podataka (uz obavezni google korisnički račun), postaviti logotip tvrtke ili sliku po potrebi i čekati potvrdu upisa (kako ne bi bili mogući upisi tvrtki od nepoznatih osoba je google na ovaj način postavio zaštitu).

Autorizacija upisa se vrši jednim od tri načina:

  1. automatiziranim pozivom na telefonski broj naveden prilikom upisa gdje će vam ugodan ženski glas dva puta izgovoriti potrebni PIN kojim ćete autorizirati upis.
  2. navodno je moguća i potvrda preko SMS-a (odabir T-Mobilea i VIPa kao operatera) na broj mobilnog telefona koji je naveden u prijavi, ali u ovom trenutku ovo još ne radi (barem ne na brojeve mobilnih telefona koji smo mi probali)
  3. zadnji način provjere je preko dopisnice koja bi trebala doći na adresu navedenu prilikom upisa te bi se ne njoj trebao nalaziti PIN

Ukoliko vam sve ovo izgleda nejasno i potrebna vam je pomoć oko upisa, kontaktirajte nas – rado ćemo vam pomoći.

Za kraj možemo zaključiti da je za lokalne tvrtke koje nude svoje proizvode i usluge na određenom području ovo pravi dodatak koji će svakako doprinijeti marketingu tvrtki ali i pomoći samim korisnicima jer će vrlo lako naći što traže u vrlo kratkom vremenu.
Tagovi: