INFINIUS

Gmail prioritetna pošta – pregled prednosti

Mailbox
[Creative Commons Licensephoto credit: kevindooley]

Gmail je prije par mjeseci uveo novost u svoj sustav e-maila – prioritetnu poštu. Iako je prioritetna pošta ponuđena tek kao dodatna opcija koju je potrebno dodatno uključiti, mnogi korisnici su ovaj sustav dodatnog filtriranja važne pošte prihvatili s oduševljenjem što pokazuje i analiza od strane Gmail tima.

Unutar Google-a su zaključili da ljudi provedu 43% više vremena čitajući prioritetnu poštu prema ostatku e-mail poruka, a još je impresivniji podatak da je vrijeme provedeno za čitanje pošte unutar Gmail-a za 15% manje kod korisnika s uključenom funkcionalnošću prioritetne pošte u odnosu na one koji prioritetnu poštu ne koriste!

Ovo potvrđuje uspješnost nastojanja Gmail-a da se vrijeme provedeno unutar zatrpanog e-mail sandučića smanji čim je moguće više i tako korisnicima uštedi vrijeme za ostale aktivnosti. Kako bi dodatno poboljšao ovu funkcionalnost, Google je poboljšao servis u dvije točke te su najavljena i nova poboljšanja –  predložite svoje ili podržite neke od postojećih prijedloga.

Više o trenutnim poboljšanjima – držanjem pokazivača preko znaka za prioritetnu poštu (priority marker) će vam biti objašnjeno iz kojeg razloga je određeni e-mail stavljen u prioritetnu poštu (zbog riječi u e-mailu, zbog osobe koja je poslala e-mail, zbog upotrijebljene adrese i sl.). Drugo poboljšanje je vezano uz brzinu “učenja” prioritetne pošte – algoritmi koji prepoznavaju način na koji označavate poštu koja vam je važna su ubrzani te će biti potrebno manje označavanja za vidljive rezultate.

Koristite Gmail a još niste uključili Prioritetnu poštu? Što čekate – link za uključivanje vam je vidljiv na vrhu desno unutar Gmail sučelja…
Tagovi: ,

 
  • Dolardarko

    dolardarko@gmail:disqus 

    .com