INFINIUS

Gmail – kako poništiti slanje e-maila?

Undo button
[Creative Commons Licensephoto credit: dps]

Da li ste ikada zažalili što ste poslali neki e-mail? Najčešće se to dešava u trenutku kad je poslan, no u većini slučajeva tada nema natrag – za razliku od ostalih stvari na računalu, za poništavanje slanja nema Undo gumba. Osim ukoliko ne koristite gmail, s kojim je i ovo moguće.

Opcija za poništavanje slanja nije nažalost uključena odmah unutar gmail-a, no može se lagano omogućiti – dovoljno je da u gornjem desnom kutu gmail sučelja uđete u Postavke, te zatim u Labs karticu. Potražite unutar popisa opciju Poništi slanje te kraj nje kliknite na Omogući, produžite do dna stranice (ili vrha, što vam je već bliže) i kliknite na Spremi promjene.

Unutar Postavki će vam sad biti dostupna dodatna opcija – Poništi slanje, uz koju imate mogućnost odabrati vrijeme (5-30 sekundi) koje će vam biti dostupno da razmislite je li ipak bila dobra ideja poslati određeni e-mail. Ovo će vam biti omogućeno nakon što vas gmail obavijesti da je poruka poslana – uz tu obavijest će vam sad biti dostupne opcije Poništi i Prikaži poruku. Ukoliko se ipak odlučite za poništavanje slanja, “poslani” e-mail će vam biti odmah prikazan kao skica gdje ga možete (ponovo) urediti prije slanja ili odbaciti u potpunosti.
Tagovi: ,