INFINIUS

Facebook e-mail – Gmail dobija konkurenciju?

@ or at sign made of puzzle pieces on white background
[Creative Commons Licensephoto credit: Horia Varlan]

Google-ov Gmail je do sad svojom integracijom s Google dokumentima, velikom količinom prostora i naprednim filtriranjem spam i prioritetne pošte postavio visoke standarde za webmail rješenje. No, izgleda da dobija konkurenciju od strane Facebooka – dugo najavljivani Facebook webmail projekt nazvan kodnim imenom Titan bi trebao biti predstavljen u ponedjeljak.

Ovakav potez od strane Facebooka ustvari ima dosta smisla – iako je sustav poruka unutar Facebook sučelja implementiran od samog početka, poruke su se i dalje oslanjale i na e-mail kao dodatno sredstvo komunikacije budući da je to velikom broju korisnika osnovni način komunikacije. E-mail adresa u obliku korisnik@facebook.com zvuči vrlo primamljivo za trenutne Facebook korisnike, a sam Facebook, uz potencijalnu početnu bazu za e-mail servis od kojih 175 milijuna ljudi koji se svakodnevno prijavljuje na sustav, može privući dodatne korisnike kojima do sad registracija nije bila interesantna.

Prednost za korisnike bi mogla imati i navodna suradnja s Microsoftom na ovom projektu – budući da bi se uz webmail mogli odmah biti podržani i dokumenti preko Microsoftovog Office Web Apps servisa. Kao moguća potvrda ovih novosti su i nedavna međusobna previranja između Googlea i Facebooka koja ukazuju na loše odnose između tih dviju kompanija u zadnje vrijeme.
Tagovi: , , ,

 
  • Downloadba

    Jako zanimljiv koncept, koji jedva čekam isprobati…